Kitap

Kendimizi geliştirmek, yeni bir şeyler öğrenmek ya da boş zamanlarımızı değerlendirmek amacıyla kitap okumayı tercih ederiz. Hayata bakış açımızla beraber ufkumuzu da kitaplar sayesinde genişletme fırsatı buluruz. Ancak okuduğumuz kitapların içerikleri kadar, tasarımları da önemlidir.

Kitap Nedir?

Kitap nedir? Diye sorduğunuzda, basılı ya da elle yazılan sayfaların hem ciltli hem de ciltsiz şekilde bir araya getirilmiş hali diye tanımlandığını görürsünüz. Daha geniş ifade edersek, bir kenarından birleştirilme yoluyla dışına kapak takılan, başka deyişle ciltleme tekniği uygulanan ve üstü baskılı sayfaları bir araya getiren okumalıktır. Alışılmış kitapların dışında, günümüzde özellikle akademik alanda iş yürüten çalışanlar aldıkları önemli gördükleri uzun notları ya da çalışmaları pratiklik yaratmak adına kitap şeklinde bastırmayı tercih ederler.

Kitap Basımı Hangi Tekniklerle Yapılır?

Kitap basımı, katalog, broşür ve insert baskılarına göre daha zahmetli bir iş gibi görülse de günümüzde gelişen teknoloji sayesinde son derece kolay olduğu anlaşılabilir. Baskı işleminde izlenmesi gereken yollar şu şekilde sıralanabilir;

  1. Kitap basımı yapılırken iç sayfalar için 115 ve 200 gramaj arasında parlak ya da mat özellik taşıyan kuşe kağıtlar kullanılır. İç sayfaların baskısı pantone renk, CMYK ve ofset gibi tekniklerle tamamlandıktan sonra üzerleri gofre kabartma ve lak uygulamasıyla kaplanabilir. 
  2. Kapak kitabın görselliğini öne çıkaran en önemli kısmıdır. Bu nedenle kapak tasarımında 300 gr. oranında Amerikan Bristol kartonlar tercih edilir. Ancak kişisel talepler doğrultusunda, kuşe ya da fantezi kağıtlarla da baskı uygulanabilir. Kapak baskısı tamamlandıktan sonra iç sayfalar gibi üzerine gofre kabartma, varak yaldız ve lak teknikleri uygulanabilir. Ayrıca kapaklara selefon atılarak, kitaplarda hem parlak hem de şık bir görüntü yaratmak mümkündür. 
  3. Kitap basımı sürecinde, ekstra maliyetle grafik tasarım programlarıyla da çalışılabilir. Grafik tasarım kapsamındaki photoshop ve illutrator gibi uygulamalar kitabın dış görselliğini yükseltir. 
  4. Bütün işlemlerin bitiminde, kitaplarınız ciltlenerek size güvenle teslim edilir. 

Kitap Ciltleme Yöntemleri Nelerdir?

Birbirinden farklı kitap ciltleme yöntemi vardır. Baskı sonrası ciltlemeler üç aşamada gösterilir.

  1. Kitap ciltleme yöntemleri arasında Amerikan cilt kitap öne çıkar. Bu teknikle, sırt kısmından tutkallama yardımıyla, sayfaların birbirine yapışmasını sağlanır. Hem dijital hem de ofset baskı teknikleriyle istenilen adette sipariş verilebilir. 
  2. Sert kapaklı kitap ciltleme, iç sayfaların sırt tarafından tutkallanması veya iplik dikişle birbirlerine tutturulmasından ve kapakta yer alan görselin mukavvaya taşlanmasından sonra montajlanması sayesinde elde edilen yöntemdir. 
  3. Mukavva sıvama cilt, en sağlam ciltleme tekniği olarak bilinir. İki ayrı çeşitte ele alınır. Birincisi, kitap kapağının dokunulduğunda kalın ve yumuşak hissedilmesini sağlayan içi süngerli sıvama şeklidir. İkincisi ise, kapak üzerinde serbest biçimde her çeşit yazı ve resmi eklemeye imkân tanıyan süngersiz sıvamadır. Cilt kalınlığının en az 3mm. ayarlanması ve iç kısımlardaki baskıya göre 1 cm. daha geniş bırakılması nedeniyle kitabı dış etkenlere karşı koruma oranı çok yüksektir. 

Kitap Basım Fiyatları

Siz de kitaplarınızı bütçenize uygun fiyatlarla bastırmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Kitap basım fiyatları, ürünün adedine, kullanılan malzemelere ve kağıt gramajına göre değişir. İhtiyacınız olan her türlü baskı talebiniz için Seka Basım ve Reklam Matbaa ekibi olarak kusursuz hizmet sağlıyoruz.

Seka Basım’ın her bütçeye hitap eden Kitap basım fiyatları kapsamında, siparişlerinizi ciltlemeler, kapak tasarımı ve dilediğiniz grafik tasarım çizgileriyle harmanlayarak oluşturmanız mümkün. Basım sürecini yüksek teknolojili ürünlerle tamamlayarak, maksimum 3 iş günü içerisinde adresinize gönderiyoruz. Siz de kitaplarınızın kapaklarını ve sayfalarını yüksek kalitede satışa sunma taraftarıysanız, bir an önce bizimle iletişime

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir