Reçete

Doktorların hastalarına gerekli gördükleri ilaçları yazdıkları resmi belgelere reçete denir. Daha detaylı ele alırsak reçete örnekleri, hekimlerin imzasını taşıyarak, profesyonellik içermekte ve herhangi bir kağıt parçasına indirgenemeyecek değerde hukuki bakımdan da geçerlilik taşırlar.

Özel hastanelerde, kliniklerde ya da polikliniklerde kullanılan reçetelerde de ilgili kurumun logosuna yer verilerek, belli bir marka değeri oluşturulur. Reçeteler bu bakımdan biraz da olsa, kurumsal firmaları temsil eden antetli kağıt ve cepli dosya ürünleriyle benzerlik taşırlar.

Reçete Baskı Nasıl Yapılır?

Reçete baskı siparişi oluşturmadan önce bazı önemli noktaların üzerinde durmanız gerekir. Bu noktalar aşağıdaki gibi sıralanabilir;

  1. Her reçete birbiriyle aynı değildir. Eklenecek alanlar kurumdan kuruma farklılık gözetebileceği gibi, doktorluk branşlarına göre de değişiklik gösterebilir. Tasarımı kafanızda oluştururken, hangi alanlara sayfanın neresinde yer vereceğinizi iyice gözden geçirmelisiniz. 
  2. Günümüzdeki teknolojiyle uyumlu bir reçete baskı siparişi vermeyi düşünüyorsanız, kurumunuzun logosu, internet sitesi, iletişim bilgileri ve adresi gibi bilgileri tasarımınıza dahil edebilirsiniz. 
  3. Siyah veya beyaz olacak şekilde tek renk ya da 4 renk CMYK, ofset ve dijital baskı teknikleri uygulanır. 
  4. Genellikle A5 boyutundaki 1.hamur 80 gramajındaki kağıtlara basılırlar. 
  5. Reçetelerdeki yaprak sayısı 25 ve 50 arasında ayarlanırken, ebatları da 14×20 boyutları da 1 asıl ve 2 kopya halinde basılır.  Eğer boyutları ve renkleri kendi tercihiniz bazında belirlemek isterseniz de, asgari nüsha sayısının altına düşmemelisiniz. 

Reçete Örnekleri

Birbirinden farklı tasarımlara sahip reçete örnekleri mevcuttur. Hem dikey hem de yatay olarak tasarlanabilirler. Dikey baskılı reçetelerin üst kısmında sırayla hastanın adı soyadı, hazırlanış tarihi konulan teşhis, ilaçlar ve hekim doktorun ismini yazacak boşluklar vardır. Alt kısımda da hastane, tıp merkezi veya özel kliniğin iletişim adresleri bulunur. Ancak tasarımların dışında bütün reçetelerde bulunması önem arz eden öğeler şöyledir;

  1. Reçete ibaresiyle birlikte, Maliye Bakanlığı tarafından damgalanmalıdır. 
  2. Reçetede, düzenlenme tarihi, seri numarası ve sıra numarası mutlaka yer almalıdır. 
  3. Reçeteler genellikle hastalara yönelik hazırlanan belgelerdir. 
  4. Reçete yazmakla yükümlü hekimler birden fazla, muayahane, hastane ve poliklinik de görev yapıyorsa, her biri için farklı seriden üretilen reçete örnekleri kullanmak zorundadır. Özel muayehane için basılan reçetelerin hiçbir şekilde hastanelerde geçerliliği bulunmaz.

Reçete Örnekleri Uygun Fiyatlarla Seka Basım ve Reklam’da

Reçetelere sadece maliye anlaşmalı matbaalar bünyesinde baskı işlemi yapılır. Bu sebeple, reçete baskı sipariş verirken vergi levhası, resmi gazete ve kimlik fotokopisi gibi resmi evrakları gösterme zorunluluğu bulunur. Fiyat bakımından da baskı malzemelerine ve kağıt gramajlarına göre değişiklik gösterir.

Ofis gereçlerinizde ve reklam materyallerinizde olduğu gibi sağlık sektörüne yönelik verebileceğiniz reçete örnekleri kapsamındaki siparişlerinizi de bütçe dostu fiyat seçenekleriyle birlikte 3 iş günü içerisinde elde etmeniz son derece kolay.  Seka Basım ve Reklam Matbaa ekibi olarak her türlü talebiniz doğrultusunda kusursuz hizmet sağlıyoruz. Siz de hastanenizde ya da kliniğinizde kaliteli tekniklerle hazırlanan reçeteler yazdırma taraftarıysanız, acele edin ve bir an önce bizimle iletişime geçin!

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir