Paletin, lojistik alanına ait bir kavram olduğu bilinir. Üretimleri de daha çok ahşap malzemelerden 60×80 cm / 120×80 cm | 70×50 cm / 140×50 cm ölçülerinde ayarlanarak yapılır. Kullanım amacı da stoklanan ürünlerin büyük depolara rahatlıkla taşınabilmesini sağlamaktır.
Perakende ve mağazacılık sektöründe de, depolardan getirilen ürünlerin süpermarketlerin açık alanlarına konmasıyla birlikte paletlerde üst üste yerleştirilir. Böylelikle yaklaşık 70 cm. yüksekliğinde teşhir sehpaları oluşmaya başlar. Kampanyalı ürünlerin de teşhir edilmesi kolaylaşır. Palet eteği denilen kavram da bu noktadan sonra kendini göstermeye başlar.
Teşhirlerin üst kısmından yere kadar uzanarak, yan yüzeylerine doğru kaplanan ve rulo halinde baskıdan teslim alınan görseller palet eteği diye tabir edilir. Palet eteği en başta mağazacılık ve perakende kolları olmak üzere akla gelebilecek tüm sektörlerde kullanımı yaygın ürünlerden biridir. Palet üzerinde müşterilere sunulan ürünlerin mağazadaki görünürlüğünü artırır.
Palet Eteği Kullanım Alanları
Palet eteği kullanım alanları bakımından geniş bir yelpazeye sahiptir. Bu ürünler ağırlıklı olarak marketlerde karşımıza çıkarlar. Süpermarketlerde yılın belirli dönemlerinde indirim ve kampanya uygulanan ürünlerin sergilenmesinde işlev görürler. Gıda ürünleri kapsamında, bebek maması, bisküvi, çabuk çorba, kahve, meyve suyu ve sütlerin palet eteği üzerinde teşhir edilmesi müşterilerin o markaya yönelmesini hızlandırır. Çünkü eteğin alt kısımda sunumu yapılan markanın logosuyla birlikte görseli de yer alır.
Üstelik doğru görsellerin seçilmesi de satışları artıran farklı bir etkendir. Bunun yanında palet eteği kullanım alanları arasında kozmetik sektörü, banyo-mutfak eşyaları satışı gerçekleştiren küçük çaptaki alışveriş merkezleri sıralanabilir. Özellikle kozmetik alanında indirim, kampanya ve promosyon sağlayan markalarda kremler ya da makyaj malzemeleri satışı büyük ölçüde fark yaratabilir. Aynı zamanda eczaneler, sinema önleri
Palet Eteği Üretimi Nasıl Yapılır?
Palet eteği üretimi için gerekli olan malzemeler ve işlem sırası aşağıdaki haliyle gösterilebilir;
- Üretim aşamasında seçilen kağıdın gramajıyla birlikte kalitesi önem taşır. Maliyeti düşürme düşüncesiyle, düşük gramajların tercih edilmesi sahalarda yıpranmalara ya da yırtılmalara yol açabilir.
- İşlem sırasında genellikle oluklu kağıtlar kullanılır. Çünkü oluklu kağıtlar dalgalı yüzeyler üzerinde dalgalanmayı önlerken diğer taraftan palet eteği üzerinde son derece şık ve sağlam bir görünüm oluşturur.
- Mat ya da parlak selefon işlemleri uygulanabilir. Ayrıca istenirse kısmi parlak lak çalışması da yapılabilir. Böylece vurgulanacak ürüne mat yüzeylerde extradan parlaklık kazandırılabilir.
- Baskıdan alınan görselleri, selefon uygulamasıyla birleştirerek şerit haline getirilmesi esnasında kıvrımlı şekli almaları için yapılan öndüle seçeneği de talep edilebilir.
Palet Eteği Fiyatları En Cazip Fırsatlarla Seka Basım’da
Palet eteği fiyatları bakımından kullanılan kağıt gramajıyla birlikte kağıdın türüne ve imalatta kullanılan diğer malzemelere göre değişiklik gösterse de ödeme alanında müşterilerimize kolaylık sağlıyoruz. Seka Basım ve Reklam matbaa ekibi olarak ihtiyaçlarınıza yönelik sipariş edebileceğiniz her türlü baskı talebiniz bazında kusursuz hizmet vermeyi ilke ediyoruz.
Üretim sürecini yüksek teknolojiyle yöneterek, kaliteli tekniklerle tamamlıyor minimum 3 iş günü içerisinde belirttiğiniz adrese teslim ediyoruz. Siz de firmanızın promosyon ve indirim dönemlerini güçlü ambalaj ürünleriyle destekleme taraftarıysanız, acele edin ve bizimle iletişime geçin! Seka Basım ve Reklam matbaa ofis gereçleriniz ve iç-dış mekan reklam materyallerinizde olduğu gibi bütün ambalaj hizmetlerinizde de her zaman sizinle.